Képviselőfánk II

8 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg zsír
  • 5 egész tojás
  • 2 dl forró víz
  • csipet só

vaníliakrém

  • 1 tojás
  • 2 tojássárgája
  • 1.5 dl tej
  • 12 deka cukor
  • vaníliás cukor
  • 3 dl keményre felvert tejszínhab.

karamell krém

  • 20 dkg cukor
  • pár csepp ecet

Elkészítés

Egy 3 literes fazékba 2 dl vizet öntünk és hozzáadjuk a zsírt meg a csipet sót. Ha a zsír elolvadt és a víz forr, egyszerre hozzáöntjük a lisztet, és fakanállal addig keverjük, amíg összeáll (2-3 perc). A tűzről levéve, amíg forró, hozzáadjuk egyenként a tojásokat, mindegyik tojással külön-külön jól elkeverjük. Egy zsírozott sütőlapra 6 cm távolságban dió nagyságú halmokat rakunk, tetejét simára igazítjuk, és a tésztát egy óráig pihentetjük. Az egyenletes kiszaggatás leggyorsabb, ha a tésztát lisztezett deszkán 2 cm-es vastagságúra kisodorjuk, 2 cm-es darabokra felvágjuk, s golyó alakra megformáljuk. Egyenletes, jó meleg sütőbe tesszük, s egy kissé szárítjuk. A sütő ajtaját 15 percig nem szabad kinyitni. Ropogósra sütjük. Félbevágjuk, és vaníliakrémmel megtöltjük. A tetejét karamellbe mártjuk. Vaníliakrém: A tojással, a tojássárgájával, a tejjel, a cukorral és a vaníliás cukorral sűrű krémet hevítünk a habüstben. Miután lehűlt, hozzákeverjük a keményre felvert tejszínhabot. Karamellkrém elkészítése: A cukrot világosbarnára pirítjuk, hozzáöntünk pár csepp ecetet, ami sokáig nyúlósan tartja, és a fánkok tetejét belemártjuk.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.